Cererea în căsătorie e un pas important, un eveniment plin de emoții și trăiri puternice. Oricât de mult ar fi discutat sau știut/stabilit acest lucru între voi, momentul în sine vine cu emoții la pachet. Și asta e de bine. Chiar avem nevoie de mai multe evenimente de genul în viața noastră, pentru că emoțiile ne arată că un lucru este semnificativ pentru noi. Și cine nu își dorește lucruri semnificative?

Oricât de mult ne place nouă planificarea și anticiparea știm că sunt lucruri pe care nu le putem plănui în viața noastră. Și nici nu e nevoie. E bine să ne dăm voie să ne lăsăm surprinși, iar spontaneitatea poate aduce după sine rezultate foarte valoroase pentru noi.

Să ne îndrăgostim cu singurață este unul din lucrurile care nu pot fi, și nici nu merită să fie, planificate. E adevărat că după acest pas e nevoie și de implicare pentru a face lucrurile să funcționeze, de respect reciproc față de persoana de lângă noi și de lucru în echipă pentru a face față provocărilor, dar și pentru a sărbători și a ne bucura împreună de ce anume ne rezervă viața. Astfel, la un moment dat, ajungem să realizăm că persoana de lângă noi este cea pe care ne dorim să o ținem de mână pe parcusul drumului împreună pentru că:

Cel mai frumos ținut este ținutul de mână.

Iar după momentul în care realizăm asta, apare întrebarea pe ca ne dorim să o adresăm celeilalte persoane și momentul angajamentului că, atât timp cât viața ne oferă și este posibil, ne vom ține de mână, ne vom ajuta reciproc, ne vom însoți unul pe celălalt și ne vom ridica, pe rând, atunci când ne împiedicăm.

Și, deși multe lucruri din drumul nostru nu le putem planifica, adresarea acestei întrebări, indiferent care din voi se decide să o facă, este unul din lucrurile pentru care putem avea un plan.

Pentru că profesia noastră înseamnă să lucrăm cu miri și, mai ales să îi cunoaștem, am auzit de-a lungul timpului diverse povești frumoase, îndrăznețe, amuzante așa că ne-am gândit să vă povestim:

 

 

5 idei de cereri în căsătorie

Un aspect care nu este de neglijat, bineînțeles, este faptul că, oricare ar fi contextul pe care îl alegeți, este important să fie în acord atât cu felul vostru și al partenerei/partenerului, cât și cu felul relației voastre. Fie ca e ceva spontan, simplu, romantic, amuzant, extravagant sau o combinație, ideea e să vi se potrivească vouă.

 

 

1. În intimitatea voastră

O opțiune de cerere în căsătorie poate fi ceva planificat în intimitatea voastră. Aceasta este o opțiune care se aplică dacă sunteți persoane mai degrabă private și/sau în situațiile în care pentru voi acest eveniment înseamnă doar a vă bucura unul de celălalt și de ceea ce aveți. Plus că, dacă partenerul/partenera sau poate chiar amândoi sunteți mai timizi, o cerere în căsătorie în văzul tuturor prietenilor s-ar putea să nu fie un moment prea confortabil.

Indiferent că este vorba de o cină romantică pregătită acasă, că e în timpul vizionării unui film al vostru sau că alegeți să îi puneți inelul pe mână în timp ce doarme (am auzit această poveste într-un context foarte amuzant care, pentru relația lor era semnificativ), în cazul acesta este important să vă asigurați că aveți timpul necesar și să creați contextul. Restul lucrurilor, vor curge de la sine.

Iar ulterior, puteți sărbători cu prietenii, în momentul în care faceți anunțul.

 

2. Într-o călătorie

Aveți o relație în care amândurora vă place să călătoriți mult, cu fiecare ocazie organizați un city-break și sunteți înnebuniți după escapade? Atunci asta ar putea fi o idee de cerere foarte potrivită pentru voi. Ce altceva ar putea fi mai bun decât un context care vă definește?

De celaltă parte, dacă relația voastră nu este definită de călătorii, plănuirea acestui eveniment într-o escapadă îl poate face să fie cu adevărat aparte. Recomandarea noastră? Fie că alegeți un loc romantic în orașul francez al iubirii, fie că e la capătul celălalt al lumii sau doar într-un alt oraș, poate la mare sau la munte, dacă te decizi să faci acest pas, asigură-te că te implici în planificare. Chiar dacă partenerul sau partenera se ocupă de obicei de bilete, cazări, program, etc., de data asta asigură-te că ai o contribuție mai mare în organizare. Astfel, îți va fi și mult mai simplu să alegi momentul potrivit pentru a adresa întrebarea

 

3. Într-un loc cu semnificație pentru voi

O altă variantă de cerere în căsătorie este într-un loc care înseamnă ceva pentru voi doi, sau poate, pentru unul din voi. Poate fi locul unde ați avut prima întălnire, un loc sau o activitate unde vă face plăcere să petreceți timpul împreună, un loc unde obișnuiați să vă petreceți timpul când erați mici și i-ați promis partenerei/partenerului că o/îl duceți.

Poate e ceva ce vă doriți de mult să faceți, foarte îndrăzneț cum ar fi un salt cu parașuta, o plimbare cu balonul, scuba-diving și profitați de această ocazie. Sau poate fi ceva într-un stil treasure hunt prin oraș. Amuzant, romantic sau extravagant, atât timp cât vi se potrivește va fi cu siguranță un moment reușit.

 

4. De sărbători sau la un eveniment important

O altă opțiune este cea în care cererea în căsătorie este plănuită de sărbători sau la un eveniment important, cum ar fi ziua unuia dintre voi sau chiar nunta unor prieteni. Da, ați auzit bine. Atât timp cât e plănuit bine, acest lucru poate fi o idee genială. Desigur, în acest caz este foarte important să țineți cont de relația pe care o aveți cu mirii, să discutați acest aspect cu ei, să știe la ce să se aștepte și să vă asigurați că sunt și ei ok cu asta. Până la urmă acel eveniment este despre ei și sărbătorirea iubirii și relației lor și nu vă doriți să umbriți asta. Plus că, mai în glumă, dar foarte în serios, acest lucru trebuie să fie în program. Altfel s-ar putea să vă treziți că așteptați să termine formația, că tocmai vine mâncarea sau că e un alt moment care vă dă planurile peste cap. Și în plus de asta se vor adauga și emoțiile pe care le veți avea așa că, ceva planificare și complici, vor fi mai mult decât binevenite.

De asemenea, dacă alegeți să adresați întrebarea de sărbători sau de o zi de naștere, e important să știți și cum se simte celălalt în privința aceasta. Oricât de frumos sună, data în care se spune DA va fi o dată aparte de sine stătătoare și ar fi bine să vă gândiți dacă celălalt și inclusiv voi, vă doriți asocierea între cele două evenimente.

 

5. În fața părinților sau familiei apropiate

Deși acest lucru nu și-a mai păstrat toate semnificațiile de dinainte, în ziua de azi cererea în căsătorie în fața părinților poate fi un lucru simbolic de o importanța foarte mare. Fie că e semnificativ pentru partenera/partenerul vostru sau pentru amândoi, cheia este planificarea din timp. Puteți alege să mergeți pe varianta în care e strict simbolic, partenerul vostru știe și faceți asta pentru că vă doriți, pe varianta opusă în care părinții sunt complici și vă ajută la punerea în practică a cererii sau pe varianta în care este o supriză atât pentru familie cât și pentru parteneră/partener. Recomandarea noastră? Țineți cont de motivul pentru care adresați întrebarea așa (pentru că e important pentru voi să fie familia alături, pentru că vă doriți binecuvântarea părinților, etc.) și veți ști exact pe cine să implicați.

Pentru ca un astfel de eveniment să fie unul de succes este imperios să țineți cont și de semnificația pe care voi și partenera/partenerul vostru o dați acestui eveniment. Dacă știți că pentru celălalt este important să vadă că a fost ceva bine plănuit, cu atenție la detalii, ar fi bine să țineți cont de asta. De cealaltă parte, dacă pentru voi semnificația este cu totul alta, poate doar un pas foarte natural în relația voastră sau o decizie pur pragmatică, atunci asta ar trebui să dicteze felul în care se desfășoară cererea. Stabiliți ce este prioritar pentru voi și semnificația, iar planul va curge mult mai ușor ulterior.

Oricum ar fi, decizia voastră merită sărbătorită, așa că bucurați-vă de ea.

Iar pentru planul de organizare de după, nu uitați că pentru orice problemă există o soluție, iar atunci când voi nu o găsiți sunt experți care vă pot ajuta.

Not all heroes wear capes. Some of them have organizing experience and are called wedding planners.

Excelent
Pe baza 48 recenzii
Adela Davidaş
Adela Davidaş
19. Iulie, 2022.
recomandă
Multumim ca ati fost alături de noi , sunteti minunați. Va recomand din tot sufletul !???
Luiza Grozav
Luiza Grozav
3. August, 2021.
recomandă
Promptitudine si Profesionalism sunt doua cuvinte cu care asi putea sa îi descriu.Ne-au oferit momente de neuitat. Mulțumesc din suflet!
Maier Alina Stefania
Maier Alina Stefania
30. Septembrie, 2019.
recomandă
Multumim ca ai fost alaturi noi!!!Va recomandam cu drag!!!
Adriana Oltean
Adriana Oltean
30. Iulie, 2019.
recomandă
Mulțumim Alex pentru profesionalism și seriozitate! A fost cea mai buna alegere sa te alegem! ♥️♥️
Corina Maria Raica
Corina Maria Raica
4. Iulie, 2019.
recomandă
Multumim frumos pt ca ai fost alaturi de noi si ne-ai ajutat sa avem un moment special pe care nu-l vom uita niciodată!Multumim pt profesionalismul si seriozitatea ta!!Recomand cu incredere!!The best in town!!?????
Anne Dreghiciu
Anne Dreghiciu
11. Iunie, 2019.
recomandă
Mulțumim mult, a fost perfect! Recomand cu mare drag!?
Gálfi Lóránd
Gálfi Lóránd
9. Ianuarie, 2019.
recomandă
...........................
Iakob Lidia-Blanka
Iakob Lidia-Blanka
9. Ianuarie, 2019.
recomandă
gheata carbonica alba iulia
Mihaila Mihai Tiberiu
Mihaila Mihai Tiberiu
16. Octombrie, 2018.
recomandă
Multumim frumos pentru tot! Pentru implicare, profesionalism si seriozitate! Super echipa! Recomand cu incredere!
Cezara Dascălu
Cezara Dascălu
26. August, 2018.
recomandă
Punctualitate,seriozitate!!Multumim frumos!!!!!